СДС је партнер са свим странкама у Републици Српској по питању очувања сваког метра и надлежности Српске, рекао је вршилац дужности предсједника СДС-а Милан Миличевић.

„Предсједништво СДС-а једногласно је у ставу да је заштита националних виталних интереса и одговорна национална политика најснажнији пут којим ова политичка партија треба да иде“, навео је Миличевић.

Он истиче да им је жеља да све опозиционе партије свој рад, између осталог, усмјере заједно и у том правцу, јер, како каже, свако друго дјеловање и међусобна опозициона оптуживања изазивају подсмијех и радовање партијама на власти.

Миличевић је указао да су све бошњачке странке у Федерацији БиХ јединствене око интереса њиховог народа унутар БиХ, саопштено је из СДС-а.

„Колика год нетрепељивост и међусобна мржња постојала међу њима, показали су да ће на том путу бити јединствени, без обзира да ли припадају власти, опозицији. Сутрадан су те исте странке наставиле жестоку борбу по свим другим питањима на нивоу ФБиХ. Тај начин њиховог дјеловања послао је и нама јасну, али и упозоравајућу поруку“, навео је Миличевић.

Он је навео да се СДС бори да људи овде живе боље и сигурније и да зна да препозна када Републику Српску треба чувати.

„Стварали смо Републику Српску и политички дјелујући знали смо заштитити оно што стварамо, а сада знамо како бранити оно што смо створили заједно са борцима“, поручио је Миличевић.