Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да СДС не смије да потпише документ који представља афирмацију права и статуса које Република Српска има према Уставу БиХ и Дејтонском мировном споразуму.

Додик је изјавио да је предсједник СДС-а Милан Миличевић био на састанку који је прошле седмице сазвао и тада није изнио ниједну примједбу на теме о којима се говорило нити се тада говорило о овоме што данас може да се прочита као став СДС-а.

– Имам осјећај да разговарам са двије различите особе или да је Милан Миличевић доживио нагло преумљење, па га не можемо препознати. Документ који СДС, сад је јасно, не смије да потпише, није ништа друго до афирмација права и статуса које Република Српска има по Устави БиХ и Дејтонском мировном споразуму. Зато треба јасно и јавно рећи да СДС не подржава афирмацију статуса Републике Српске предвиђеног Дејтонским мировним споразумом – рекао је Додик Срни, на питање да прокоментарише изјаву Миличевића да СДС неће потписати документ о имовини Републике Српске.

Он је истакао да је СДС отета партија од неколико одметнутих појединаца и амбасада које их држе за таоце.

– Миличевићев долазак на састанак сам прерано прочитао као СДС-ов повратак себи. Но, изгледа да СДС нема чему да се врати – рекао је Додик, који је и лидер СНСД-а.