Након разматрања изјаве о имовини која је данас требало да буде потписана у Народној скупштини Републике Српске, а тиче се државне имовине, на сједници Предсједништва закључили смо да ово није документ који говори о томе – у њему нема ни „д“ о државној имовини. Она се спомиње само у једној тачки – рекао је на конференцији за новинаре Милан Миличевић в.д. предсједника СДС-а.

– Све друго су разне популистичке приче о свим другим темама, али не о имовини. Поновна прича о мирном раздруживању је испразна политичка флоскула и бесмислица. Према томе, овај документ је политички памфлет СНСД-а – поручио је Миличевић.

Истакао је да СДС овај документ не може и неће потписати.

– Сваки наредни пут када на дневном реду буде било какво друго питање о национално важним питањима за Републику Српску, СДС ће се одазвати састанку. Разочаран сам површним ставом и власти и опозиције када су у питању озбиљна питања попут имовине – рекао је он.

Нагласио је да Република Српска без имовине не може да има све надлежности које има.

– Показало се да СНСД користи ово за финансијски и економски колапс пред којим се Српска налази а у коју је сам увео – сматра Миличевић.

Због бесмисла овог документа,каже Миличевић, нећемо ићи на састанак у НСРС.

– Документ не може да се промијени амандманима јер документ уопште не говори о државној имовини – нагласио је он.

Подсјећамо, у просторијама Народне Скупштине Републике Српске представници парламентарних странака требало би да потпишу изјаву , како је најављено у петак на састанку лидера странака код предсједника Републике Срске Милорда Додика.

У радној верзији изјаве наведено је да ће Српска понудити Федерацији БиХ потписивање споразума о мирном раздруживању уколико се настави антидејтонско дјеловање Уставног суда БиХ и политичких представника из Федерације БиХ према Републици Српској.