Фото: Бојан Д.Тошић

Граница између Србије и Републике Српске не постоји, као ни између Београда и Бањалуке, изјавио је данас градоначелник Београда Александар Шапић.

„То је једна посебна веза и емоција коју осећам према народу са ових простора и овде се заиста осећам као код куће. Овде за мене и не постоје границе и уколико се међусобно не будемо чували у региону, мало ко ће нас чувати“, рекао је Шапић који борави у Бањалуци.

Он је истакао да Београд, српска пријестоница, треба да буде мјесто окупљања Срба и да је као као градоначелник спреман да пружи сваки вид подршке Бањалуци.

„На великом догађају у мају `Дани породице у Београду` представићемо све градове у Србији, али смо позвали и Бањалуку. Очекујемо више стотина хиљада људи и у та два дана промовисаћемо традиционалне породичне вредности. Овај догађај је шанса да покажемо наше јединство и станемо иза оних вредности на којима почива наш народ“, истакао је Шапић.

На састанку са градоначелником Драшком Становуковићем закључено је да Бањалука и Београд сарађују много година и дијеле исте политике и стратегије, саопштено је из бањалучке Градске управе.

Станивуковић је захвалио Шапићу за позив да Бањалука присуствује догађају у мају у Београду на којем ће бити престављене важне вриједности породица, српског народа и највећих градова српског народа.

Он је навео да постоје међусобно уважавање, сарадња и блискост између Бањалуке и Београда како би се размјењивале добре праксе и политике.

Шапић је данас у првој је званичној посјети Бањалуци од преузимања дужности градоначелника, а претходно се састао и са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.