Аисиах Синта Деви (Dewi, 38) погинула је на индонезијском аеродрому након што је насилно отворила крива врата лифта и пала у понор.

Жена се попела лифтом на други спрат док је била на путу да се нађе са својом нећакињом у простору за пријаву у аеродрому Куаланаму у Медану 24. априла. Ушла је у лифт у аеродрому типкајући по мобителу, а онда је остала збуњена јер се врата на која је ушла нису отворила када се лифт зауставио.

Није била свјесна да постоје друга врата

Несвјесна да постоје још једна врата која су се отворила иза ње, почела је махнито притискати гумбе за хитне случајеве док је покушавала силом отворити врата лифта.

Тада је наводно назвала своју нећакињу да јој каже да је остала заробљена док је наставила гурати затворена врата. Убрзо су се отворила и жена је изашла и пропала кроз отвор.

Како преноси Јутарњи, женина породица замолила је особље аеродрома да је потраже након што су изгубили контакт с њом, али је нису могли пронаћи на терминалу аеродрому.

Пронађена је тек три дана касније када се одвратан смрад почео ширити из подручја у близини аеродрома, а особље је позвано да истражи о чему је ријеч.

Тијело је пронађено заробљено на дну окна и извучено је након петосатне операције, а њени посмртни остаци послати су у болницу Медан Бхаyангкара на обдукцију.

Квар лифта

Деди Ал Субур, шеф корпоративних комуникација аеродрома, наводно је за несрећу окривио квар лифта и примијетио да је сама Деви покушала отворити врата.

Жртвин брат, Раја Хасибуан, рекао је да је кривац за смрт било „лоше осигурање лифта“ и да не вјерује да је његова сестра крива.

– Тражили смо видео из лифта јер смо тамо изгубили контакт с њом. Ово је аеродром међународног нивоа. Како су сигурносни стандарди овакви? А одговор особља био је врло, врло незадовољавајући – казао је.

Уред правобраниоца Сјеверне Суматре наводно је критиковао аеродромске власти због наводног занемаривања и наводно спорог одговора аеродрома на молбу њене породице за помоћ. Истрага је у току.