Задужили смо министарства просвјете и културе и унутрашњих послова да припреме информацију о стању малољетничке делинквенције у Српској, рекао је након одржане ванредне сједнице Владе Српске премијер Радован Вишковић.

– Нажалост, у посљедњим годинама имамо погоршање стања када је ријеч о малољетничкој делинквенцији. Полиција ће појачано дежурати испред школа у Српској – рекао је Вишковић и нагласио да му је жао и као човјеку и као родитељу због страшне трагедије, која се десила у Београду.

Истакао је да ће се предузети све мјере, направиће се анализе, процјене, као и да ће од сутра бити одржани бројни састанци.

– Директори свих школа у Српској доставиће писану изјаву о стању безбједности у њиховим школама. Настојаћемо да обезбиједимо школе видео надзорима, да на неки начин ставимо под контролу ко може да приђе школи. Исто тако допис свим ловачким удружењима, да се поведе рачуна ко све има наоружање – рекао је Вишковић.

Навео је да ће се и према стрељачким клубовима скренути пажња да у стрељане не могу улазити малољетна лица, изузев оних који се професионално баве тим спортом.

Због трагедије која се десила јуче у Основној школи „Владислав Рибникар“ у Републици Српској сутра ће бити Дан жалости.