Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран одржао је данас ванредни колегиј поводом реализације закључака са јучерашње Прве ванредне сједнице Владе, а који су у надлежности Министарства.

Колегију су присуствовали директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић и начелници оперативних управа Министарства у сједишту, саопштено је из МУП-а.

На колегију је анализирана проблематика која је у вези са трагичним догађајима у Србији, а односи се на Републику Српску, као и саме активности МУП-а на том пољу.

Како наводе из МУП-а, на колегију је донесен закључак о формирању радне групе која ће направити конкретан акциони план и бити задужена за реализацију истог, а тиче се активности полицијских службеника у школама, али и активности које се односе на контролу држања и ношења оружја.

– Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива на грађане да пријаве било какво сазнање о евентуалним могућим ситуацијама које би могле постати безбједносне пријетње, како би се на исте правовремено реаговало. Ове информације могу се пријавити позивом на број телефона „122“ или у полицијској станици – саопштено је из МУП-а.

Додају, да само заједничким координисаним дјеловањем са надлежним институацијама, али и родитељима и ученицима може се успјешно превентивно дјеловати.