Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима данас на великом народном митингу у Панчеву пред више од 30.000 људи.

– Данас, не случајни, Албанци су у Косовској Митровици представили свог градоначелника. Добио је мање од три посто гласова, и кажу па може. Европа и Квинта каже па може, легални су избори, замислите шта би нама рекли да нам изађе три посто грађана на изборе. Ништа што се догађа данас није случајно, очекивали су да од нас да им предамо КиМ на тацни – рекао је Вучић и додао:

– Све ми разумемо, само немојте да нас терате да вас разумемо када грешите на нашу штету и кршењу међународног права. Ми смо мали народ, али имамо једну добру особину чувамо наше. Можете дас вршите притиске колико хоћете. Забринут сам због ситуације на КиМ.

– Наставите са нападима, ударима, широка су моја плећа. Србију никада, сви заједно нећете моћи да сломите. Не пита се нико да ли ћемо у НАТО питају се грађани, за све се питају грађани Србије. На власт у Србији долазиће се само изборима, а не насиљем.Онда су нам рекли, па ми смо изашли на уице против насиља, а једино што раде јесте насиље. Они мисле да имају право да заустављају људе. А онда нам кажу да смо ми сви глупани, а само су они паметни.

– Хоћете мене да обестие, патријарха да обесите, да ли имате још неку генијалну идеју? Да ли имате нешто нормално што сте пожелели за Србију? Све што сте тражили ставили смо вам у дневни ред Скупштине. Једино што нећемо да урадимо јесте да нећемо да се склонимо већ да вам наши посланици аргументовано одговсарају. Каже да причамо о ријалитију, па ви сте довели ријалити и зарађивали на Великом брату. Онда им кажем, па хајде да укинемо све ријалитије, а онда кажу не не не смемо све, не смемо да изађемо на очи газда Шолалку, сви да се укину а његов да остане. Ја нудим сигурност, стабилност и безбедност за све људе, моја порука им је и вечерас – нема проблема, дајте да се договарамо, да разговарамо, а знам да они не желе разговор, нити им је до разговра икада и било.

Председник Србије позвао је све да дођу на велики митинг 26. маја у Београду.

– Позивам све да дођу на митинг 26. маја да покажемо шта заслужују грађани Србије. Не да некоме нешто доказујемо. Много пута сам био у Панчеву. Шта је то за шта се ми залажемо, то је да доводимо нове инвеститоре, јуче смо рекли пољопривредницима да повећавамо премије. Хоћемо да разговарамо са људима, али не са онима којима је српска застава црвена, где год је виде хоће да је поцепају, е такав неће доћи до председништва.

– Зато вам ја дајем обећање до краја 2025. године просечна плата 1.000 евра, а пензија 445 евра. Али зато морамо да истрпимо све њихове претње, да се не уплашимо. Нећемо пузати пред онима који прете и који би Србију да растуре. Шта год радили, какве год притиске вршили, будите сигурни никада се нећу предати зато што је Србија једина светиња коју морамо да бранимо и одбранимо.

Пола сата пре почетка митинга, више од 15.000 грађана стигло је да пружи подршку председнику Србије.

Митингу у Панчеву је присуствовало више од 30.000 људи.