Фото: Тањуг

Трећи протест „Србија против насиља“, у организацији дела опозиције почео је испред Скупштине Србије око 18 сати.

Учесници опозиционог протеста „Србија против насиља“ блокирали су вечерас мост Газела, а како јавља Танјугов извештач, дошло је и до туче између окупљених.

Према информацијама извештача, једна особа је повређена, а интервенисала је и Хитна помоћ.

Учесници протеста, који су из улице Кнеза Милоша дошли до „Газеле“ крећу се ка Новом Београду, а план је да се упуте и ка Бранковом мосту.

Накнадно је одлучено да се ипак не иде на Бранков мост.

На опозиционом протесту „Србија против насиља“ окупљенима се обратила пољопривредница из Пећинаца Јелена Михајловић која је позвала окупљене да блокирају мост Газела и Бранков мост у Београду, јер им до сада нису испуњени захтеви.

Колона окупљених је након њеног обраћања кренула улицом Кнеза Милоша према Газели, а саобраћај испред Дома Народне скупштине је обустављен.

Михајловић је поновила опозиционе захтеве са претходних протеста, у којима се тражи моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националним фреквенцијама, забрану штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс, као и смену министра унутрашњих послова Братислава Гашића и директора БИА Александра Вулина и усвајање оставке министра просвете Бранка Ружића.

Такође, траже и смену руководства РТС због емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију, одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, како су навели, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу присутнима су и Златко Кокановић, један од вођа протеста пољопривредника.

На протесту су и посланик Народне странке Синиша Ковачевић, шеф посланичке групе „Морамо-Заједно“ Небојша Зеленовић, председник покрета „Срце“ Здравко Понош, председник покрета „Крени-Промени“ Саво Манојловић, председник „Покрета за преокрет“ Јанко Веселиновић, председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, као и бивши посланик Срђан Ного и некадашњи министар Велимир Илић, преноси Танјуг.

Подсетимо, прошлог петка је такође одржан други протест „Србија против насиља“, а тада је саобраћај на мосту Газела био блокиран нешто мање од два сата.

Током претходног протеста, све је протекло без инцидената, а на почетку колоне је био развијен транспарент „Србија против насиља“.