Фото: С.Бабовић

У првом полуфиналном дуелу завршнице Лиге кантона Сарајево за кадете, Гласинац 1936 је пред 200 гледалаца на Бари угостио вршњаке из Школе фудбала Јанг Бојс  из Сарајева и тријумфовао послије преокрета. Нажалост, резултат је могао бити убједљивији пред реванш.

Гости боље отварају меч и долазе у вођство већ у 7. минуту послије шута Арнаута и траљаве реакције голмана Гласинца, Радијељца.

Фото: Б.Цуровић

Послије тога гледамо праву опсаду гола гостију и пет одличних шанси које остају неискоришћене. У 24. минуту Лука Новосел сјајно прихвата лопту на неких седам метара и полуволејом изједначава резултат.

© Соколац-срце Романије

И у другом полувремену иста слика на терену: Гласинац има иницијативу и пријети голу гостију, а труд се исплатио у 54. минуту када Новосел постиже свој други гол на мечу за преокрет.

Реванш меч је на програму 27. маја. Други полуфинални пар чине Жељезничар и Академија Миске. Жељо је славио у првом мечу са 4:0.

ФК „ГЛАСИНАЦ 1936“ СОКОЛАЦ – ШФ „ЈАНГ БОЈС“ САРАЈЕВО
2:1 (1:1)

Омладинска лига ФС Кантона Сарајево – кадети
Сезона:
2022/2023
Прво полуфинале

Стадион:
Стадион „Бара“
Гледалаца: 200

СУДИЈЕ:
Ахметагић Асмир (Сарајево)
Халилагић Ердан (Сарајево)
Жгаљ Аднан (Сарајево)

ДЕЛЕГАТ:
Ошијан Нермин (Сарајево)

СТРИЈЕЛЦИ:
⚽️ 0:1 Арнаут Бекир (7′)
⚽️ 1:1 Новосел Лука (24′)
⚽️ 2:1 Новосел Лука (54′)

ФК „ГЛАСИНАЦ 1936″

Радијељац, Бакмаз, Ћирјанић, Пантић, Радоња, Дебелногић, Каповић, Новосел, Пајић, Маричић, Косорић

Тренер: Ћирјанић Младен

ШФ „ЈАНГ БОЈС“

Хелић, Жиговић, Ивиш, Авдилбеговић, Бајић, Кајевић, Хусеиновић (од 18′ Алић), Кадић, Бачић (од 64′ Јахић), Пинтол, Арнаут (од 77′ Рухотина)

Тренер: Ермин Моро