Основци у акцији чишћења зарадили дио новца за екскурзију (ВИДЕО)

0

Соколачки основци данас су чистили своје мјесто, а Шумско газдинство „Романија“ обезбиједило је 5.000 КМ којима ће им бити покривен дио трошкова за одлазак на екскурзију.

Организатори акције, у којој је било 200 учесника, су кабинет предсједника Скупштине општине Соколац Сретка Марјановића, директор локалног Шумског газдинства „Романија“ Страхиња Башевић и Основна школа „Соколац“.

Башевић је изјавио новинарима да ова акција представља позитиван примјер односа грађана и дјеце према животној средини и доприноси развоју здравог система вриједности.

Башевић, који је и посланик у Народној скупштини Републике Српске, истакао је да ће млади кроз ову активност учити да треба да зарађују, да се боре, а не да траже социјалну помоћ.

Марјановић је истакао да је циљ ове активности да дјеца и одрасли покажу да могу и желе да њихов Соколац буде чистији и љепши, те напоменуо да је друштвена заједница помагала у основцима приликом одлазака на екскурзије и обезбјеђивала неопходна финансијска средства дјеци којој је то било потребно.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић захвалио је организаторима за позив и сарадњу, наводећи да су овакве акције увијек добродошле.

Акцији уређења животне средине ђацима су се придружили и радници Шумског газдинства „Романија“, соколачког Дома здравља „Доктор Љубомир Ћеранић“, Завода за форензичку психијатрију, Специјалне болнице за психијатрију, чланови Ловачког удружења „Гласинац“, Удружења спортских риболоваца „Биоштица“, запослени у Спортско-рекреативном центру, те осталих општинских организација и установа, као и спортисти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име