Радивоје Ковачевић са Пала преминуо је данас у 71. години након теже и кратке болести.

Рођен је 1953. године у селу Горовићи код Пала. Од раног дјетињства показивао је изузетну бистроћу и марљивост па је био један од најбољих ученика подручне основне школе, са седамнаест година је отишао на привремени рад у Њемачку, одакле се вратио како би одслужио војни рок. Награђен је као најбољи војник свог корпуса и унапређен у млађег водинка.

Радивоје Ковачевић је оснивач фирме Мраз д.о.о. са Пала, коју је са супругом Зором основао 1984. године. Још прије избијања ратних сукоба у БиХ компанија МРАЗ је израсла у респектабилно предузеће са преко 40 запослених. По окончању рата фирма Мраз обнавља своје пословање и шири се у друге градове Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Кренувши од четири радника у изнамљеном простору фирма Мраз данас има око 330 запослених у четири производна погона у Палама, Рогатици, Фочи и Невесињу, а скоро цјелокупан приход остварује на иностраним тржиштима.

Суграђани ће га памтити по спремности да помогне како социјално угроженим појединицима, тако и друштвеној заједници. Пријатељи и породица ће га памтити по доброти, смислу за шалу и неисцрпној енергији.

Иза њега су остали супруга Зора, синови Александар и Младен, унучад Ирина, Катарина, Ђорђе, Милош, Милица и Лазар.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име