Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је Срни да су табле на улазу у Источно Сарајево о броју Срба који су морали напустити Сарајево у току Одбрамбено-отаџбинског рата истините, те да их је требало поставити одмах након егзодуса.

„Оне су истините за разлику од оних које су ставили Бошњаци и које говоре о наводној опсади“, рекао је Бјелица.

Коментаришући уклањање табле са натписом „Добродошли у Источно Сарајево, град 157.000 Срба који су морали напустити Сарајево“, за коју је наводно установљено да се налази на територији ФБиХ, Бјелица је рекао да је лако исправити ако је једна табла грешком стављена на територију Кантона.

Бјелица је коментаришући то што је Тужилаштво БиХ затражило од МУП-а Кантона Сарајево материјал у вези са двије студенткиње, од којих је једна на друштвеним мрежама подигла три прста, а друга објавила фотографију генерала ВРС Ратка Младића, што ће оквалификовати као кривично дјело, Бјелица се запитао, због чега уопште више неко и покушава да у Сарајеву студира и има српску националну свијест?

„Није пожељно бити Србин. Самим тим нису пожељни ни симболи ни ништа што подсјећа на Србе“, нагласио је Бјелица у писаној изјави Срни.

Он сматра да ће са „тај лов“ наставити док не отјерају све који „мисле српски“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име