Соколац и Атлетски клуб „Гласинац“ биће домаћини Свесрпског атлетског купа 2025. године, изјавио је Срни предсједник Атлетског савеза Републике Српске Душко Ивичић.

Ивичић је рекао да је о овој теми разговарао са начелником општине Соколац Милованом Бјелицом и предсједником Атлеског клуба „Гласинац“ Жарком Арбињом.

Према његовим ријечима, организација Свесрпског атлетског купа почела је прије двије године у Требињу, потом у Новом Саду, а ове године ће бити одржан у Краљеву 15. септембра на заједнички празник Србије и Републике Српске – Дан српског јединства, слободе и заставе.

Ивичић је рекао да би наредне године домаћин Свесрпског атлетског купа требао бити Београд, а потом ће се ова манифестација „вратити“ у Републику Српску.

„Сви смо се сагласили да, на нашу радост, домаћин 2025. овог купа буде Соколац“, истакао је Ивичић.

Бјелица је рекао Срни да је у разговору о Свесрпском атлетском купа на Сокоцу учестовао и дугогодишњи спортски радник, успјешан атлетичар и спортиста који је много допринио развоју соколачке атлетике Неђо Ђуровић, те да су сви скупа оцијенили да Соколац и локални Атлетски клуб могу преузети на себе обавезу организовања ове спортске манифестације.

„Соколац има жељу да буде домаћин том атлетском такмичењу јер испуњава потребне услове, што се показало и при организовању превенстава Републике Српске и других спортских манифестација“, додао је Бјелица.

Атлетски клуб „Гласинац“ обновио је свој рад 2000. године на иницијативу три успјешна соколачка атлетичара, а након што је 2004. изграђена тартан стаза, на спортским теренима на Сокоцу организована су бројна атлетска такмичења.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име