У авиону који се срушио се срушио у Тверској области (Русија) било је десет људи, укључујући три члана посаде.

Међу путницима је име и презиме Јевгенија Пригожина, пишу РИА Новости.

Шеф руске паравојне групе „Вагнер“ Јевгениј Пригожин погинуо је данас након што се приватни авион срушио у руској Тверској области, саопштила је руска Федерална агенција за ваздушни саобраћај.

– Покренута је истрага о паду авиона Ембраер, до кога је дошло вечерас у Тверској области. Према списку путника, међу страдалима је и Јевгениј Пригожин – наводи се у саопштењу, преноси ТАС.

Поред Пригожина, погинуло је још девет особа. Авион типа Ембраер летео је из Москве за Санкт Петербург, а авиону се налазило седам путника и три члана посаде.

Авион Јевгенија Пригожона срушио се у близини села Куженкино у Тверској области. Према подацима Хитне помоц́и Русије, у авиону је било 10 људи, укључујуц́и тр члана посаде. Према прелиминарним информацијама, сви у авиону су погинули.

Спасиоци обављају потрагу.

Авион је летео из Москве за Санкт Петербург. Министарство за ванредне ситуације саопштава да је реч о пословном џет авиону Ембраер ЕРЈ-135, док Телеграм канал 112 прецизира да је регистарски број летелице РА-РА-02795. Повезан је са Јевгенијем Пригожином.

Телеграм канал Греи Зоне, повезан са Вагнер ПМЦ, тврди да је Ембраер Легаци 600 „оборен ватром противваздушне одбране на Министарство одбране Руске Федерације у Бологовском округу Тверске области“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име