На Сокоцу је након четири месеца завршена Прва летња лига Романије у којој су се такмичили фудбалски полетарци из школа фудбала са подручја четири општине ове регије.

Ово интересантно надметање фудбалских нада рођених 2010 до 2015 годишта је организовано на иницијативу тренера из шест клубова Пала, Сокоца, Рогатице и Хан Пијеска. Према речима Миленка Ђерића једног од организатора турнира по завршетку ове лиге план и циљ су испуњени и једна идеја је у потпуности оправдала очекивања, а деца су на крају и симболично награђена за свој труд.

– Са задовољством могу да истакнем да смо постигли пун погодак, од почетка Прве летње лиге Романије за фудбалске полетарце која је почела на Палама у априлу месецу, потом одиграна у Хан Пијеску и Рогатици завршни део је финиширан на Сокоцу. Учествовале су школе фудбала Олимп и Пикси са Пала, Гласинац и Соколац, рогатичка Младост и Омалдинац из Хан Пијеска. Резултати су били у другом плану, циљ лиге је био да деца која тренирају у поменутим клубовима играју фудбал без победника, да се друже, стичу нова пријатељства и да се спорстки културно уздижу. За све то на завршном турниру који је одржан на стадиону ФК Гласинца „Бара“ на Сокоцу су награђени симболично златним медаљама јер су сви они изашли као шампиони из ове лепе фудбалске приче. Овим путем би се захвалили и ШГ „Романија“ из Сокоца која је била и главни спонзор лиге и дала нам пуну подршку. Овде нећемо стати, већ је направљен договор да у новембру месецу кренемо са зимском лигом по истом принципу само што би се утакмице играле у дворанама. Верујемо да ће све ово лепо што се дешавало у протеклом периоду прерасти у традицију и да ће се наши полетарци кроз игру и дружење припремати за успешну фудбалску будућност – закључио је Ђерић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име