Фото: Мариана Ђ. Регоје/РАС Србија

Борба која се деведесетих година водила за одбрану Републике Српске – води и данас, само другим оружјем, с циљем да се спријечи да се Српска развласти и узме јој се имовина, истакао је премијер Републике Српске Радован Вишковић.

Вишковић је истакао да учесници данашње борбе нису исти, док сценаристи јесу.

– Исти су пројектанти, машинерија, која на неки начин жели да све оно што су наши борци крвљу платили и створили данас на неки волшебан начин развласте, да нам узму имовину.

Вишковић је истакао да без имовине не може постојати једна земља.

– БиХ нема имовину – имовина је на ентитетима – указао је Вишковић и подсјетио да је Република Српска мировним споразумом у Дејтону добила 49 одсто територије и сву имовину на њој.

Вишковић је нагласио да данас у БиХ којекакви стручњаци и историчари замајавају грађане својим изјавама о имовини.

– Постоје мешетари који зарађују на сваком крвопролићу и сукобу, и данас залажу да дестабилизују БиХ и не желе јој ништа добро. Зато морамо бити паметни, свјесни чињенице да Република Српска мора бити сачувана и одбрањена и зато нам је неопходно српско јединство – напоменуо је Вишковић.

Вишковић је истакао да без Републике Српске овдје нема живота.

– Ако Сарајево буде одлучивало о судбини српског народа, онда тешко нама свима – упозорио је Вишковић и позвао на уједињење у одбрани институција Републике Српске.

Вишковић је у Власеници присуствовао обиљежавању 31 године од оснивања елитне јединице Војске Републике Српске – Јуришног одреда Власеница.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име