Начелник Општине Соколац Милован Бјелица објавио је да је припремљена тендерска документација за набавку радова на изградњи Градске куће и споменика патријерху Павлу и реконструкцији и адаптацији кино сале у овој општини

Сви радови се финансирају из донаторских средстава Владе Србије,а Општина Соколац обезбиједила је локацију и комплетну пројектну документацију.

-Хвала предсједнику Србије Александру Вучићу и Влади Србије. Пројекат су подржали предсједник Републике Српске Милорад Додик и Влада Републике Српске, градови Београд и Источно Сарајево, истакао је начелник Бјелица у објави.

Како је предвиђено пројектом, у Градској кући ће бити смјештени спомен-соба, музеј, библиотека, сала за позоришне представе и кино пројекције, као и туристичка организација те дио локалне управе.

– Желимо да имамо мултифункционалан пројекат градске куће јер немамо, на примјер, дом за културу. Обезбиједили смо локацију на 6.500 квадрата у центру, а урађена је комплетна пројектно-техничка документација. Иако смо у веома тешкој финансијској ситуацији, обезбиједили смо око 700.000 КМ за то, да бисмо могли и конкурисати, навео је недавно Бјелица.

Главни пројекат Градске куће Соколац са тргом и спомеником Патријарху Павлу потписује Пројектни студио Мотика.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име