Упркос ужасној продукцији и једноличним садржајима, медијско мртворођенче „Живе истине“, подкаст „Другачија радио веза“, аутора, водитеља и родитеља Дарка Шуковића, понов није скренула пажњу широке јавности.

За то се побринуо древни челник Ђукановићеве медијске мафије, актуелни шеф „Побједе“ Драшко Ђурановић, који је лансира тезу да је предсједник Црне Горе Јаков Милатовић, мимо законом прописане процедуре, дозволио фирми „МДИ“ да прода(је) оружје које је у Црну Гору допремано преко Луке Бар.

Наравно, каква би то тема била да се не стави у контекст судбоносне борбе добра и зла која се, ето, поново прелама преко Црне Горе.

На питање Шуковића да ли се у Црној Гори управо дешава „обарање руку“ српско-руских служби, на једној страни, против евро-америчких, на другој, а поводом покушаја формирања 44. владе, те да су ове прве захваљујући позиционирању у претходном периоду изразито премоћне, Ђурановић збори:

„Не да су премоћне, него они апсолутно доминирају. Они су успјели да за три године разоре црногорски безбједносни систем. Континуирано и врло темељно. Кад то кажем, онда прије свега мислим на АНБ, без жеље да глорификујем претходни период. Али, чињеница је да је у ове три године Агенција за националну безбједност постала до те мјере компромитована да НАТО са њом више не размјењује ни један важнији оперативни податак“.

Ђурановић истиче да је наименовањем Дејана Вукшића за директора АНБ почела брижљиво припремана реализација плана убацивања руско-српских агената у све поре безбједносног сектора.

„То је рађено до те мјере темељно да се свешто што се појављивало на столовима у АНБ или на скупштинском Одбору за безбједност, истовремено је било на столовима надлежних особа у Београду“, каже Драшко и подсјећа да је Вукшић пред члановима Одбора открио имена оперативаца партнерских и домаћих обавјештајних служби и случајеве на којима раде.

На питање какву је поруку НАТО савезницима послао Јаков Милатовић кад је у Кабинет предсједника поставио таквога човјека, Драшко каже:

„Послао је једноставну поруку, поруку да се иза прозападне маске крије српски играч. Не видим ни један други мотив и мислим да, у суштини, Вукшић контролише Милатовића“.

Након што су, ова два врцава човјека, апсолвирали све тајне и мистерије црногорске беспоштедне борбе против свега српског и руског, уследило је и надпјевавање у метафорама.

Коментаришући посљедњи случај са делегацијом/ама које ће путовати у Њујорк на Генералну дебату у УН, Ђурановић каже да је Црна Гора већ одавно постала „Монти Пајтон циркус“ и да служи за подсмијех свијету. Поручују заједно да је политичка и друштвена сцена сведена на ниво шарлатанства и јефтиног личног денунцирања, па је данас у Црној Гори могућа „озбиљна“ полемика о томе хоће ли европску агенду Влада боље и брже испунити ако у њу уђу проруске, великосрпске снаге које исконски мрзе Запад, само што то ево неко вријеме јавно не говоре, сагласан је овај Ђукановићев дуо фантастико.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име