Фото: Инфо Бијељина

Републичко јавно тужилаштво РС подигло је оптужницу против криминалистичког инспектора из Бијељине Далибора Бошњаковића због кривичног дјела примање мита.

Оптужени се терети да је у децембру 2021. године телефоном позвао Ж. Д., а којег је од раније познавао као оштећеног из истраге која је вођена против М.Н. због кривичног дјела угрожавање сигурности, и коју је водио Бошњаковић.

Договорио је да се нађе са Ж.Д. на једној пумпи у Бијељини.

“Оштећеном Ж.Д. је представио да му “моћан човјек” М.Н. угрожава живот, као и животе чланова његове породице, што је код оштећеног изазвало страх и бојазан за личну и безбједност породице. Након тога је оптужени од њега захтијевао да му преда новац у износу од 40.000 КМ како би га он за узврат заштитио од М.Н. иако као полицијски службеник, по службеној дужности, морао предузети све да заштити живот и безбједност оштећеног и његове породице као грађана”, стоји у оптужници.

Додаје се да му је дан касније оштећени предао бијелу коверту у којој се налазило укупно 10.000 КМ.

“Након тога је оптужени у јануару и фебруару 2022. године у више наврата телефоном, али и личним контактима од оштећеног захтијевао да му преда још 30.000 КМ”, додаје се.

Потом га је контактирао 15. фебруара 2022. године са истом причом, а када су се нашли на бензинској пумпи у Бијељини, Ж.Д. му је предао коверту са 10.000 КМ у означеним новчаницама.

“Непосредно након пријема новца, оптуженог Далибора Бошњаковића ухапсили су припадници Управе за организовани и тешки криминалитет”, стоји у оптужници.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име