У оквиру заостале првенствене утакмице 4.кола у Друге лиге ФСРС – исток у Сокоцу су се 20.септембра састали домаћи „Гласинац 1936“ и „Задругар“ из Доњег Црњелова.

Меч је завршен наријешеним резултатом (2:2), али резултат ове утакмице остао је у сјени тешке повреде младог играча Задругара Слободана Јелића и свега осталог што се дешавалао у данима који су услиједили након тога. Тим поводом, отвореним писмом јавности данас су се обратили из Управног одбора ФК „Гласинац 1936“. Писмо преносимо у цијелости и без измјена.

„Поштовани,

поводом гнуснис неистина које је 23.септембра 2023.године јавности презентовало руководство Фудбалског клуба „Задругар“ из Доњег Црњелова, нама не преостаје ништа друго него да предочимо чињенице и све оно што је претходило одигравању првенствене утакмице 4.кола Друге лиге ФСРС – група „Исток“.

Наиме, утакмица је првобитно, према распореду Фудбалског савеза Републике Српске, требала да се одигра у недјељу, 10.септембра на стадиону „Бара“ у Сокоцу. Неколико дана раније, потпредсједник ФК „Задругар“ упутио нам је незваничну молбу да се утакмица одигра у суботу 9.септембра, из нама, тада непознатих разлога. Како је знатан број наших фудбалера запослен у приватним предузећима и државним органима, ми ту молбу нисмо могли услишити и изаћи у сусрет новом друголигашу из Доњег Црњелова. У петак, 8.септембра од људи блиских овом фудбалском клубу, сазнајемо да је стварни разлог молбе била СВАДБА једног од првотимаца Задругара. Толико о професионалности.

Како договор није постигнут, ФК „Задругар“ 24 часа прије одигравања утакмице комесару лиге доставља медицинску документацију о НАВОДНОЈ БОЛЕСТИ ЧАК 10 ФУДБАЛЕРА и утакмица се мимо наше воље одлаже за сриједу 20.септембра 2023.године.

И поред свега тога, ми смо госте из Семберије дочекали на најбољи могући начин, учинили све што је у нашој моћи да се у Сокоцу осјећају пријатно и да утакмица протекне у најбољем могућем реду. Све то може потврдити и забиљешка свих службених лица Фудбалског савеза Републике Српске, укључујући и делегата поменуте утакмице г-дина Мршевић Предрага.

На нашу велику жалост, у 69.минуту, иначе веома мирне утакмице, долази до тешке повреде младог фудбалера „Задругара“ Слободана Јелића, услијед неопрезног али НЕНАМЈЕРНОГ СТАРТА нашег играча што потврђује и сам снимак са утакмице. То је једноставно фудбал и такве се повреде дешавају на травнатим теренима широм свијета. Зар не?

Захваљујући брзој и ефикасној интервенцији хитне помоћи Дома здравља „Др Љубомир Ћеранић“ Соколац, на инсистирање ФК „Задругар“ Слободан је хитно пребачен на Клинички центар Универзитета Сарајево. Уз помоћ начелника општине Соколац моментално смо учинили све што је у нашој моћи да се овом фудбалеру омогући најбоља могућа медицинска помоћ, што је уз сталну комуникацију са породицом Јелић и учињено. У више наврата од 20.септембра покушали смо посјетити Слободана, али нажалост посјете у клиничком центру нису дозвољене.

И поред свега тога, Фудбалски клуб „Задругар“ у петак 22.септембра у 01:17 ноћу упућује допис Фудбалском савезу Републике Српске у коме се између осталог тражи прегледање снимка, утврди понашање службених лица и оно што је за нас било шокирајуће утврди „насилничко понашање и подстрекивање на насиље у спорту ОД СТРАНЕ ДОМАЋЕ ЕКИПЕ“.

О чему се ту заиста ради, нама није познато, али претпостављамо да је дугогодишње играње у трећој лиги Републике Српске оставило трајне последице на руководеће људе овог фудбалског клуба из села надомак Бијељине. Исти ти који сада износе неистине о нама, уредно су се по завршетку утакмице захвалили на гостопримству и помоћи повријеђеном играчу, и истакли да је све протекло у најбољем реду. Како и зашто су у међувремену промијенили мишљење, то најбоље они знају. Користити једну несрећу и тешку повреду младог фудбалера зарад јефтиног публицитета на прес конференцији одржаној 23.септембра могу само људи без морала и карактера.

“Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека.”

Позивамо све истинске љубитеље фудбала да на Ју-тјуб каналу нашег Клуба погледају комплетан видео снимак утакмице, процијене и оцијене да ли су у Сокоцу насилници каквим нас покушавају представити или људи широког срца, гостољубљиви и добри домаћини.

Позивамо све медије, укључујући и оне непрофесионалне који ниједног момента од нас нису затражили изјашњење по овом питању, рушећи тако традицију клуба дугу 87 година, да присуствују једној првенственој утакмици Гласинца, и то већ у недјељу 1.октобра када на нашој „Бари“ дочекујемо ФК „Младост“ Гацко и лично се увјере у све наше наводе.

Због тешке повреде Слободана Јелића, Фудбалски клуб „Гласинац 1936“ још једном изражава дубоко жаљење, жели му брз опоравак и сву срећу овога свијета у наставку спортске каријере“ – наводи се у отвореном писму ФК „Гласинац 1936“ Соколац.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име