Фото: CNBC Television

Амерички сенатор Роберт Менендез, изгледа да још не схвата колико су његови послови лоши након што су тужиоци оптужили сенатора за корупцију, пише Политико.

Лист подсећа да је гувернер Њу Џерсија, којег Менендез представља у Сенату, већ позвао политичара да поднесе оставку.

Сам Менендез је дао „дугу и смелу изјаву“ у којој је сугерисао да је он „политичка мета“ и да је његова етничка припадност разлог његовог прогона.

Оптужбе против сенатора биле су „невероватне и показале су запањујући степен корупције“, наводи лист .

– Менендез је себе сматрао недодирљивим, али је његов пад био брз и запањујући – наводи се у тексту.

Менендез и његова супруга сумњиче се за примање мита у вези са њиховим корумпираним везама са тројицом бизнисмена из Њу Џерсија.

Према извештајима, сенатор је деловао у интересу египатских власти, преносећи осетљиве владине информације тој земљи.

Боб Менендез је био међу потписницима писма председавајућих спољнополитичким одборима САД, Уједињеног краљевства и ЕУ, као и америчких конгресмена, које је потписало више од 50 парламентараца, међу њима и Менендез, а у којем су од својих влада затражи “критичнији однос према Србији”, истичући да политика Београда “неће функционисати за Балкан”.

Менендез се пре годину дана састајао и са делегацијом ССП коју су чинили Драган Ђилас, Борко Стефановић и Мариника Тепић. Како су навели, “делегација ССП предочиће америчким партнерима и страначке ставове о стању демократије, начинима за борбу против корупције, као и о медијским слободама у Србији”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име