Председник Француске Емануел Макрон дочекао је испред Јелисејске палате српског члана Председништва Босне и Херцеговине Жељку Цвијановић.

„Дочек испред Јелисејске палате, уочи билатералног састанка са француским председником”, објавила је Цвијановићева на Инстаграму уз фотографију са Макроном уочи састанка са члановима Председништва Босне и Херцеговине.

Цвијановићева се претходно састала са групом посланика у Народној скупштини Француске, коју је предводила председница посланичке групе Националног окупљања Марин ле Пен.

На састанку је разговарано о политичким и економским приликама у БиХ и региону, тренутној ситуацији и изазовима у Европској унији, као и перспективи процеса европских интеграција Западног Балкана, саопштено је из Кабинета српског члана Председништва БиХ.

Цвијановићева је изразила посвећеност европском путу БиХ, али и жаљење због недостатка разумевања и двоструких аршина које ЕУ примењује према различитим земљама.

Цвијановићева је упознала саговорнике о актуелним темама у БиХ, указавши на потребу доследног поштовања Дејтонског мировног споразума и уставних надлежности различитих нивоа власти, преноси Танјуг.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име