Нагомилана нервоза и напетост коју акумулирамо у току дана утиче на квалитет сна и укупно на квалитет живота…

Када сте напети, под стресом или нервозни, пробајте да се након напорног дана опустите уз шољу здравог и природног напитка. Ријеч је о чају од матичњака.

Истраживања показују да матичњак може да умањи стрес и анксиозност. Биљка садржи Гама-аминобутерна киселина (ГАБА) која утиче на мозак и подстиче смањење стреса. Чај од матичњака може помоћи и да смањите неповољно расположење, побољшате добру енергију, а чак позитивно утиче и на либидо.

Осим што уклања нервозу и несансицу, матичњак има и антимикробна својства и смањује ризик од инфекције. Препун је антиоксиданата који су неопходни за детоксикацију и заштиту тела од штете коју могу да изазову слободни радикали. Међутим, у сврху детоксикације препоручује се употреба свежих листова матичњака јер се кувањем смањује ниво антиоксиданата. Искуства показују да матичњак може помоћи и код горушице, преноси НајженаАло.

Важно је напоменути да са матичњаком не треба претјеривати, јер може изазвати контра ефекат и појачати анскиозност када се узима у великим количинама. Како направити чај од матичњака:

Супену кашику матичњака прелијте са 200мл прокључале воде и оставите да одстоји 10 минута. Проциједите чај и уживајте у напитку. Матичњак има благ и пријатан укус, а за додатни ужитак можете га засладити са мало оргаснког меда.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име