Да би вам гулаш био перфектног укуса, кључно је да одаберете праве дијелове меса.

Гулаш је чувени мађарски специјалитет који је постао популаран широм света. Код нас је, без сваке сумње, једно од омиљених јела „на кашику“ које су спремале и наше баке. Гулаш се углавном спрема од говеђег меса које се дуго крчка,зачина попут црног лука и паприке која је неизоставни дио рецепта.

Да би вам гулаш био савршеног укуса, потребно је да одаберете праве дијелове говедине. Бут спада у један од бољих избора зато што је овај дио меса чврст и жилав па је погодан за дуго крчкање. Такође, месо са плећке одличан је избор због вече жилавости, али и средњег садржаја масти.

Месо са плећке једно је од најпопуларнијих избора за гулаш, зато што овај део меса садржи више колагена, па ће остати мекши и сочнији и после дугог кувања. Говеђе месо са прса добар је избор из истих разлога.

Кључ је у одабиру дијелова меса који су жилавији, односно садрже висок садржај колагена. Колагени, као и остали протеини у њима, разлажу се и претварају у желатин током дугог крчкања, што чини месо мекшим и сочнијим, а самим тим и гулаш је бољег укуса!

Препоручљиво је да обришете месо убрусом пре него што га посолите и побиберите. Никако не скраћујте време крчкања на лаганој ватри, оно минимум треба да траје 2 сата.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име