Шеф Клуба делегата српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Средоје Новић рекао је да хапшење предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца и бившег директора Обавјештајно-безбједносне агенције Османа Мехмедагића Осмице само показује да БиХ нема правосуђе.

– За криминал су их давно требали ухапсити, не само њега већ неколико њихових судија и тужилаца – рекао је Новић за Срну.

Новић је оцијенио да је сада хапшење услиједило из другог основа и да ће бити подведено под раније радње.

– Мајстори режије то раде сходно политичким потребама, ма колико рекли да није – сматра Новић.

Новић је додао да је већ годинама обавјештајна служба СДА инволвирана у правосудне институције, али добрим дијелом и у полицијске.

– Овдје је опасно што се она инфилтрирала по дубини у тим институцијама и што чак и када би било воље, неће бити лако искоријенити или то неће уопште бити могуће. Сада се јасно види да су оне биле под покровитељством обавјештајне службе – истакао је Новић.

Новић је поручио да се мора снажно и одлучно дјеловати да се открију спавачи у правосуђу који су се сада притајили и тренутно се представљају патриотама.

– С тим у вези је и хитан процес предсједнику Републике Српске Милораду Додику, јер им се жури да га окончају док се не разоткрије правосудно-обавјештајна мафија у Суду и Тужилаштву. Заборављају да је брзина само добра у ловљењу муха – напоменуо је Новић.

Он је додао да би се због овога хитно и свугдје, осим у БиХ, подигле све институције да размотре настало стање, посебно Савјет министара, парламент БиХ и друге институције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име