Донаторско вече „С љубављу храбрим срцима“, под високим покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика, одржаће се у четвртак, 28. децембра, у Административном центру Владе Српске, а истовремено ће на Тргу Републике Српске, односно на платоу, од 20 часова испред РТРС-а, бити одржан хуманитарни концерт.

На хуманитарном концерту ће наступити регионалне звијезде Светлана Ражнатовић, Мирослав Илић, Аца Лукас, Никола Рокквић, Лексингтон бенд, Јован Перишић, Маја Татић, Ивана Перић, Вања Мишић и многи други.

Република Српска ће овог децембра, као и много пута до сада, исписати још једну страницу о хуманости и заједништву, подржавајући овогодишњу, четрнаесту по реду, хуману мисију „С љубављу храбрим срцима“.

Сав приход намијењен за успостављање регистра добровољних давалаца матичних ћелија и оснивање Лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Завод за трансфузијску медицину Републике Српске исказао је потребу за успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија хематопоезе Републике Српске, односно, оснивање лабораторије за ХЛА типизацију ткива при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске.

Оснивањем лабораторије при Заводу за трансфузијску медицину Републике Српске, те успостављањем регистра добровољних давалаца матичних ћелија, грађанима Српске који су обољели од болести које угрожавају живот као што су леукемија, апластична анемија, имуне дефицијенције, урођени поремећаји метаболизма и друге, биће омогућено да се претраживањем база властитог и свјетског регистра пронађу несродни даваоци који би били подударни са примаоцем.

У оквиру акције до 31. децембра активан је и М:тел хуманитарни број 1411.

За уплате донација физичких и правних лица Министарство финансија Републике Српске отворило је рачун посебних намјена број: 571-010-00002700-15 код БПШ Бањалука и девизни рачун ИБАН БА:395710070400006774 /партија: 0070400000067/ отворен код БПШ Бањалука.

Грађани могу дати свој допринос и показати, као и свих ранијих година, да је Српска друштво хуманих људи, спремно да пружи помоћ и подршку онима којима је потребна.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име