Фото: Немања Николић / Курир

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да је послије поновљених избора на више од 30 бирачких мјеста листа „Србија не сме да стане“ однијела убедљиву побједу на свим нивоима.

– Излазност је била око 43 одсто на републичком нивоу и нешто мање од 40 одсто на нивоу Града Београда – навео је Вучић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да су поновљени избори били у складу са законима Србије, РИК-а и ГиК-а.

Вучић је рекао да је сада реалније да листа „Србија не сме да стане“ у републичком парламенту добије 130. мандат.

У Србији је данас поновљено гласање на бирачким мјестима на којима није било могуће утврдити резултате гласања на парламентарним изборима одржаним 17. децембра, као и на оним мјестима на којима су поништени резултати гласања због уочених изборних неправилности.

Бирачи су за народне посланике гласали на више од 30 бирачких мјеста, а за одборнике у скупштини Београда на три.

Нешто мање од 20 хиљада грађана своје право могло je да искористи до 20 часова.

Након затварања бирачких мјеста, локалне изборне комисије у року од 96 часова треба да поднесу Републичкој изборној комисији збирни извештај о резултатима на свим бирачким местима која се налазе на њиховој територији.

Рок за подношење приговора траје 72 часа од затварања бирачких мјеста и утврђивања прелиминарних резултата.

На још осам бирачких мјеста у пет општина биће поновљено гласање на изборима за народне посланике 2. јануара, саопштила је Републичка изборна комисија.

Гласаће се на два бирачка мјеста у Бачком Петровцу, три у Белој Паланци и на по једном мјесту у општинама Беочин, Мионица и Петровац на Млави.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име