Предсједник СДС-а Милан Миличевић изјавио је да је Кристијан Шмит нелегитиман и да се СДС противи наметању сваког закона.

– Чак и да је Шмит легитиман, довољно смо зрели да не можемо дозволити да нас у 21. вијеку, толико година након формирања Републике Српске, неко сматра протекторатом – рекао је јуче Миличевић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он је навео да је протекла година била изазовна и тешка за Републику Српску, те да је циљ ове партије као најјаче опозиционе и друге по снази у Српској, да преузме одговорност за Српску, а прва прилика је на сљедећим локалним изборима.

Миличевић је рекао да је СДС државотворна политичка партија која је уз народ и Војску најзаслужнија за стварање Српске.

Према његовим ријечима, СДС ће се увијек борити за истину и жели демократске изборе у којима је заштићен сваки глас.

– Протеклих 10 година предлажемо потребне измјене закона како би се омогућио демократски изборни процес – рекао је Миличевић, те додао да СДС не жели да иде на састанке без дневног реда и материјала, који су одраз популистичке приче и само прилика за сликање.

Миличевић рекао да осуђује свако насиље и хулиганство са обје стране, укључујући и паљење заставе Републике Српске у Зеници.

Он сматра да 9. јануар никада није упитан и не може се забранити репресијом и законом.

Када је ријеч о нивоу БиХ, Миличевић је оцијенио да је Република Српска талац међународне заједнице, јер и санкције које се уводе погађају становнике Српске и цијеле БиХ и тако су блокирани важни пројекти.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име