Све што се дешава последњих месеци на ратишту у Украјини, на фронту дугом више од хиљаду километара одсликава велика количина вести. Смењују се брзином које обичан човек не може да испрати. Већина, по прозападним изворима информисања служи у пропагандне сврхе. Ипак по нецензурисаним каналима у самој Америци, као и неконтролисаним порталима и подкастима многих земаља, истине о борбама на фронту које нису „фризиране” или прилагођене прозападним конзументима, испливавају на светло дана. Појављују се невероватне фотографије, видео сведочења појединих украјинских војника који су успели да спасу живу главу из паклених тачака на линијама борбе са руском војском.

Лоша ситуација на фронту за Украјину, поготову после предаје Авдејевке резултовало је падом морала у украјинским јединицама широм фронта и довела је специјалну операцију Русије у осетљиву фазу. Руски официри су потпуно свесни да напредовањима бесомучно уништавају украјинске трупе. Јер, поред свих недаћа и све већег бојкота украјинске јавности за одлазак на фронт, скоро пресушених канала америчке и западне помоћи у новцу и оружју, генерално је морал украјинских војника широм фронта веома слаб, тврде извештаји руских официра после разговора са заробљеним Украјинцима.

Како тврде извори са самог ратишта, од стране украјинских војника који су успели да кријући објаве понеки видео, суровост официра украјинске армије је постао незамислив. Бесомучним претњама, покушавају да страхом натерају младе момке, који су већ и по годину– две у рововима, да уз шаку муниције иду напред и супротстављају се надомоћној руској војној сили. Тако је недавно успео да се појави снимак и фотографија, уз сведочење заробљеника из 95. ваздушно десантне бригаде оружаних снага Украјине, о непојмљивој суровости украјинског високог официра.

Наиме, комадант 95. ваздушно десантне бригаде Украјине, пуковник Олег Апостол који је, како тврде заробљени украјински војници, познат по суровости према људству у бригади, је наводно, спалио свог војника на ломачи. То тврди очевидац који је по цену сопственог живота успео да дотури фотографију и сведочење који су се појавили на појединим слободним медијима и каналима у Америци.

О томе је говорио и један од заробљених милитаната из ове специјалне бригаде (које руски војници зову нацистима), да је украјински војник спаљен од руку овог суровог комаданта као пример за све који „одбију борбене дужности” и покушају да се предају руској војсци. Јер, „казна за дезертере је само једна”, наводно је рекао пуковник Олег Апостол пред постројеним војницима који су ово гледали.

И по ранијим сведочењима, како тврде медији, овај „официр” показао је непојмљиву суровост на фронту, према непријатељу али и својим војницима који су „отказали послушност” и по његовим дисфункционалним параметрима „деморалисали људство”.

Масовна предаја украјинских снага

Изгледа невероватно обичном човеку у 21. веку али ако се упаре и пристигли снимци о скорој, масовној предаји украјинских војника широм фронта, војсци Русије, постаје далеко јасније. Све то, како говоре заробљени Украјинци, не би ли некако избегли смрт и сакаћење– „операције”, заправо вађења органа у позадини или самом фронту „доктора” задужених за каснију трговину органима. Војници се предају како би се спасли из тих „месних јуриша” у који их терају, како тврде, украјински официри и политички врх, тако да су и ова страшна сведочења заробљених украјинских војника вероватно истинита.

Недавно се појавио и снимак на каналима предаје украјинских војника који су припадали 110. бригади украјинске армије која се борила и код Авдејевке јер су, како кажу, доспели у безизлазну ситуацију. Није јасно у снимку шта се десило са рањенима, али сви војници који су се предали, угрејали су се и нахрањени су а потом пребачени у затвор.

Мада, често по украјинским сведочењима, све више не желе да оду у затвор и буду размењени за евентуално руске заробљенике–већином цивиле из руских области, које узимају украјински официри. Јер, како сами кажу, биће убијени на најсуровији начин, пошто су, заправо, по украјинским војним комадантима „дезертери и издајници”.Тако је потпуно могуће, како говоре записници, да су сведочења и фотографије заробљених украјинских војника истинита.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име