Званична веб страница руског предсједника, Спутњик, Извијестиа, Раша Тудеј Балкан, ТАСС, Газета извијестили о састанку предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Русије Владимира Путина у Казању.

Званична веб страница руског предсједника објавила је саопштење о састанку предсједника Русије Владимира Путина и предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Република Српска је наш пријатељ, хвала што подржавате Русију. Сарадња Русије са Републиком Српском везана је за различите правце, истакао је предсједник Руске Федерације Владимир Путин током састанка са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Одбијамо да се придружимо санкцијама Запада према Русији и нећемо у НАТО, истакао је предсједник Републике Српске Милорад Додик током састанка са руским предсједником Владимиром Путином у Казању.

Објаву на страници Кремља погледајте ОВДЈЕ.

– Представници руководства Републике Српске редовно нас посећују. Сарађујемо са вама у различитим областима. Сигуран сам да ће и ова Ваша посјета бити од користи и да ћемо успјети да искористимо вријеме да разговарамо о билатералним односима у читавом низу области, рекао је Путин, а преноси Спутњик.

Извијестиа, наводи да се Путин јзахвалио Додику на одржавању редовних односа са руском страном, као и на учешћу на отварању „Игара пријатељства“ у Казању.

– Познајемо ситуацију у Републици Српској, ви сте наш пријатељ, наводи се у текстовима наведених медија. Запад упорно покушава да нас наговори да уведемо санкције Русији и врше велики притисак на нас. Није логично ни нормално да Српска прихвати чланство у НАТО, поручио је предсједник Републике Српске, наводи РТ Балкан.

ТАСС наводи у наслову да се предсједник Русије Владимир Путин захвалио предсједнику Републике Српске Милораду Додику на доласку, те додају како ће Русија и Српска наставити да јачају своје односе.

Путин се захвалио Додику на одржавању веза између Русије и Републике Српске – стоји у наслову руске Газете.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име