Скупштина општинског Удружења пензионера на Сокоцу усвојила је данас Програм рада и финансијски план за ову годину према којем се очекују приходи већи од 117.000 КМ, као и извјештај о раду у прошлој години.

Предсједник соколачког Удружења пензионера Деливоје Тошић рекао је у обраћању члановима Скупштине да су према данас усвојеном извјештају о раду у прошлој години остварени приходи већи од 108.000 КМ, док су расходи били 97.590 КМ.

Тошић је истакао да се наставља даље ангажовање на рјешавању проблема пензионера, те указао да највећи проблем представља питање здравствене заштите јер је велики број пензионера у тешком материјалном стању.

Он је навео да је на подручју општине Соколац укупно 2.731 пензионер, од којих су 2.647 чланови Удружења. Он је навео и да су у прошлој години умрла 103 пензионера, те да су за трошкове сахрана ислатили 31.200 КМ.

Тошић је истакао да је у складу са одлукама надлежних органа у 2023. новчана помоћ додијељена за 517 корисника, те обезбијеђено дрво за огрев за 111 пензионера на одгођено плаћање на шест мјесечних рата према потписаном протоколу са предузећем „Шуме Републике Српске“ и уговором са Шумским газдинством „Романија“.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, који је је присуствовао данашњој сједници Скупштина општинског Удружења пензионера, рекао је да ће Удружење затражити да у општинском буџету буду планирана средства за помоћ материјално најугроженијима у овој категорији.

Према његовим ријечима, биће упућен и захтјев комуналним предузећима за бенефиције за пензионерска домаћинстава код плаћања свих видова комуналних услуга.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име