У Источном Сарајеву одржан је састанак предсједника Републике Српске Милорада Додика са градоначелником овог града Љубишом Ћосићем и начелницима општина из састава града.

Састанку су присуствовали предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, министри финансија Зора Видовић, управе и локалне самоуправе Сенка Јујић и за научнотехнолошки развој и високо образовање Жељко Будимир, те начелници општина Источно Ново Сарајево Јован Катић, Источне Илиџе Маринко Божовић, Пала Бошко Југовић, Трнова Драгомир Гаговић, Сокоца Милован Бјелица и Источни Стари Град Бојо Гашановић.

Додик је након састанка рекао да су у посљедњих 10 до 15 година ријешени сви капитални проблеми у Источном Сарајеву и да град данас има све ријешене проблеме који су некада били егзистенцијално важни за функционисање града.

– Сада смо у новој фази да видимо како побољшати како би овдје живот био функционалнији, бољи, сигурнији. Инфраструктурни пројекти увијек изазивају пажњу у нашем дијалогу, разговарали смо о свим пројектима, маркирали и рекли како их можемо рјешавати – навео је Додик.

Додик је рекао да се мора уложити напор да се обезбиједи додатна стабилност и безбједност за све грађане.

– Морам да одам признање нашој полицији која је радила и стабилизовала додатно ситуацију, али морамо бити и даље опрезни – рекао је он.

Вишковић је рекао да је Влада на располагању граду и општинама у саставу Источног Сарајева за рјешавање свих питања, додајући да су сви велики инфраструктурни пројекти на подручју овог града у завршној фази.

– Само од 1. јануара 2019. године је уложено 250 милиона КМ, а укупно 436,6 КМ – рекао је Вишковић.

Ћосић је рекао да је Источно Сарајево град у који се много инвестира.

– Влада је показала и показује своју опедијељеност за улагање у овај град. Овај састанак је само увертира – рекао је Ћосић.

Бјелица је рекао да се до сада показало да општина Соколац увијек може да рачуна на подршку републичких институција.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име