Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да је данашњи састанак у Источном Сарајеву са градоначелником и начелницима општина у саставу града био успјешан, те да је закључено да ће изградња треће траке преко Романије довести до убрзаног протока саобраћаја.

Вишковић је рекао да је директор предузећа „Путеви Српске“ добио налог и да ће до краја јуна бити урађен пројекат, те да му је драго да се могао чути јединствени став.

Како Вишковић додаје трећом траком се може ријешити комплетан саобраћај од Зворника до Требиња, да би се наредних 15 до 20 година задовољиле потребе за протоком саобраћаја на овом простору, те је нагласио да о свему треба консултовати струку.

Вишковић је навео да су сви велики инфраструктурни пројекти на подручју Источног Сарајева који су започети прије годину-двије-три сада у завршној фази, од зграде ректората, Музичке академије, студентског дома, те Факултета физичког васпитања и спорта на Палама.

– То су милионски пројекти за овај простор. Они сада већ долазе у фазу опремања и надамо се да ће у току ове године бити стављени у своју функцију – додао је Вишковић.

Према његовим ријечима, од 1. јануара 2019. године на подручје Града Источно Сарајево, укључујући шест општина у његовом саставу, Република Српска је уложила 436,6 милиона КМ, што се све може провјерити кроз документацију.

1 КОМЕНТАР

  1. Трећи избори иста фора се продаје, као да је народ луд! Да хоћете, макар, рупе закрпити од пара које дајемо приликом регистрације возила.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име