Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајево затражило је одређивање једномјесечног притвора Милошу Абазовићу, возачу ”аудија А6” осумњиченом за изазивање саобраћајне несреће у којој је погинуо новинар Горан Маунага (65) и повријеђене четири особе, међу којима је и двоје дјеце.

Абазовић је у вријеме несреће возио пијан и измјерено му је преко 1,79 g/kg алкохола у организму. На терет му је стављен најтежи облик кривичног дјела угрожавања јавног саобраћаја и уколико се докаже кривица пријети му од три до 15 година затвора. Притвор је затражен због узнемирења јавности и бојазни од понављања кривичног дјела.

Несрећа се догодила у суботу у 14.55 часова у мјесту Доња Љубогошта на магистралном путу Пале – Сарајево, када је дошло до судара три возила. Абазовић је управљао ”аудијем А6”, а у несрећи су учествовали још и Маунага са ”хјундаијем”, те ”голф” којим је управљала управљала Адиса Милавица. Она је у несрећи задобила тешке повреде, као и њен сувозач Ајла Војић и двоје малољетне дјеце.

Претицао возило, па ударио у ”хјундаија”

Први резултати истраге указују да је Абазовић, након претицања, одпозади ударио у ”хјундаија”, којим је управљао Маунага. Усљед тога ”хјундаи” се одбио у лијеву саобраћајну траку због чега долази до фронталног судара са ”голфом” који је наишао из супротног смјера.

”Осумњичени се није придржавао саобраћајних прописа, јер је возио под дејством алкохола са концентрацијом од 1,79 g/kg. Возио је према Сарајеву и брзину није прилагодио стању и условима на путу тако да возило може благовремено зауставити пред сваком препреком”, наводи се приједлогу за притвор.

Додаје се да Абазовић у близини тунела Доња Љубогошта, након завршетка претицања и приликом враћања у своју саобраћајну траку, није држао потребно одстојање од ”хјундаија” па је предњим дијелом возила ударио у задњи дио ”хјундаија”.

Одбио га у лијеву траку

”Усљед јачине удара ”хјундаија” је одбацио у лијеву саобраћајну траку, намјењену за саобраћај возила из супротног смјера, гдје у том тренутку из супротног смјера наилази ”фолксваген”, којим је управљала Адиса Милавица, а које предњим чеоним дјелом удара у чеони дио ”хјундаија”, при чему је возач Г.М. смртно страдао док су четири особе задобиле тешке тјелесне повреде”, наводи се у приједлогу за притвор.

Након несреће петоро повријеђених превезено је у болницу ”Србија”. Маунага је преминуо недуго након пријема у болницу, док су остали превезени на даље лијечење у Федерацију БиХ, чији су осигураници.

Горан Маунага био је дугогодишњи новинар ”Гласа Српске”, ”Независних новина” и агенције СРНА. Преминуо је два дана прије свог 65. рођендана.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име