Послије Фајнал фора кошаркашке Лиге шампиона, ФИБА Европа изгласала је на састанку Борда да Београд добије и домаћинство за Европско првенство јуниора 2025. године.

Ово је и те како јасан знак да Европска кућа кошарке вјерује не само Београду, већ и Србији коју види као изузетног домаћина што само потврђује чињеница да редовно добија организације великих догађаја. Подсјетимо, Ниш је љета 2023. био такође домаћин Европског првенства за јуниоре и тада су Орлићи освојили злато, вођени селектором Ненадом Стефановићем и изванредним Николом Топићем.

На сједници ФИБА Борда одржаном на Гибралтару се, како је саопштено, говорило о разним темама, завршници клупских такмичења, затим о томе како теку припреме за континентална првенства у обје категорије, али и о могућим домаћинима за Евробаскет 2029. године. Процес пријава за ово такмичење биће отворен током календарске године, преноси Моззарт спорт.

За домаћина Европског првенства Б дивизије до 20 година изабран је Јереван, у истом узрасту такмичење за даме играће се у португалском Матосињосу, док Европско првенство за кошаркашице до 16 година Дивизије Б иде румунском Плоештију.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име