Број: 02-080 – 21
Датум: 18.03.2024.

На основу члана 59. Закона о локалној самоуправи (“Службени гласник Републике Српске“, број 97/16, 36/19 и 61/21), члана 88. Статута општине Соколац („Службене новине града Источно Сарајево“, број 17/17и 33/17), Одлуке о продаји службеног путничког моторног возила број: 01-306-1/23 од 28.12.2023. и Правилника о лицитацији број: 02-080-21 од 29.02.2024. године, Начелник општине Соколац доноси

ОГЛАС
о јавној продаји моторног возила путем лицитације

ПРЕДМЕТ ЛИЦИТАЦИЈЕ

Објављује се лицитација за продају моторног возила које је у власништву општине Соколац (у даљем тексту: Општина). Лицитација се проводи јавном лицитацијом, методом прикупљања писаних понуда, на начин да се постигне највиша понуђена цијена – систем затворених понуда.

Правила лицитације, којима је детаљно уређен поступак јавне продаје моторног возила објављена су на интернет страници „Соколац-срце Романије“, огласној табли општине Соколац и „Инфо Центар“ Соколац.

Предмет лицитације је моторно возило сљедећих карактеристика:
Марка и тип возила: „ ŠКODA OCTAVIA“;
Број шасије: TMBBE21ZA2037985;
Број мотора:BKD898927 ;
Запремина мотора: 1968 cm3;
Снага мотора: 103 КW;
Година производње: 2009;
Регистрација: није регистровано;
Број сједећих мјеста: 5;
Број врата: 4;
Пређени километри: 382.155;
Врста горива: ДИЗЕЛ;
Боја каросерије: црна ;
Почетна цијена: 1.648,80 КМ са ПДВ – ом.

ПРАВО УЧЕШЋА

Право учешћа имају домаћа и страна физичка и правна лица. Продаја се врши по начелу „виђено-купљено“, без накнадних приговора и жалби које се односе на предмет продаје.

Увид у стање моторног возила које је предмет лицитације може се извршити, уз претходну најаву, сваког радног дана у периоду трајања огласа од 08:00 до 15:00 часова, осим викенда, на паркинг простору испред зграде општине Соколац, у улици Гласиначка број 13,71350 Соколац.

Све додатне информације у вези предмета огласа понуђачи могу добити на број телефона: 065/144-581, контакт особа је Бојан Маринковић.

САДРЖАЈ И ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА

Понуда треба да садржи сљедеће:

а) писмо – за правна лица понуда на меморандуму понуђача са називом, адресом и контакт телефоном, број жиро рачуна и назив банке, а уколико је понуђач физичко лице понуда са именом и презименом, именом једног родитеља, адресом, контакт телефоном, број текућег рачуна и назив банке у којој је отворен;

б) за правна лица оригинал или фотокопија рјешења о упису у судски регистар овјерена од стране надлежног органа, име овлашћеног лица за заступање у поступку лицитације;

в) овјерена фотокопија личне карте за физичка лица;

г) износ понуде у конвертибилним маркама;

д) доказ о уплати депозита.

Понуда мора бити потписана од стране понуђача. Уколико је понуђач правно лице мора бити и овјерена печатом правног лица.

Понуђачи су обавезни користити образац за понуду који се може преузети са интернет страници општине Соколац и пријемној канцеларији (протоколу) општине Соколац.

Депозит у износу од 10% од почетне вриједности моторног возила наведене у тачки 1. овог огласа, уплаћује се на жиро рачун ЈРТ општина Соколац, број: 562 001 000 000 1513, отворен код НЛБ Банке а.д. Бања Лука; Сврха дознаке: учешће на лицитацији – депозит; Прималац: Општина Соколац, а доказ о извршеној уплати депозита прилаже се заједно са понудом.

ДОСТАВЉАЊЕ ПОНУДА

Понуда се може доставити на једном од службених језика у БиХ.

Понуда се доставља у затвореној коверти са назнаком „НЕ ОТВАРАТИ – Понуда за продају моторног возила путем лицитације“, на адресу: Општина Соколац, Гласиначка 13. 71350 Соколац. Понуда се доставља лично на протокол Општине Соколац или поштом.

Понуђач је дужан да достави све тражене документе из садржаја понуде. Понуда која у свом садржају не буде имала тражене елементе (потребну документацију), као и понуда примљена након датума и времена назначеног у овом огласу неће се узети у разматрање.

Оглас о јавној продаји моторног возила путем лицитације биће објављен на порталу ЈП „ Инфо -Центар“ Соколац , огласној табли Општине Соколац и на интернет страници Општине. Оглас је отворен у периоду од 25.03.2024. године до 08.04.2024. године до 12:00 часова.

ОТВАРАЊЕ ПОНУДА

Јавно отварање понуда уз присуство заинтересованих физичких лица и овлашћених представника правних лица одржаће се 08.04.2024. године у 13:00 часова, у просторијама Општине.

На отварању понуда прочитаће се назив понуђача и понуђена цијена.

Лицитација ће бити одржана и у случају да понуду достави само један понуђач, а дао је ваљану понуду на почетну вриједност/цијену или већи износ.

На првој лицитацији возило се не може продати ниже од продајне вриједности – цијене утврђене од стране овлашћеног вјештака, а која износи 1.648,80 КМ (са ПДВ-ом) и иста представља почетну продајну цијену возила.

Ако се пријави два или више понуђача, чије понуде су ваљане, са истом цијеном која је уједно и највиша цијена понуде, најповољнији понуђач је онај који је раније доставио понуду по датуму и времену пријемног штамбиља протокола Општине.

О резултатима надметања понуђачи ће бити благовремено обавијештени.

КРИТЕРИЈУМ ЗА ИЗБОР НАЈПОВОЉНИЈЕГ ПОНУЂАЧА

Избор најповољнијег понуђача искључиво ће се заснивати на најповољнијој понуди, на начин да се постигне највиша понуђена цијена и уколико је понуда ваљана у погледу испуњавања услова наведених у огласу.

ОБАВЕЗЕ ПОБЈЕДНИКА ЛИЦИТАЦИЈЕ

Побједник лицитације је дужан да приступи закључењу уговора у року од 5 (пет) дана од дана пријема писаног обавјештења о прихватању понуде.

Побједник лицитације је дужан да у року од 5 (пет) дана од дана потписивања уговора за моторно возило уплати купопродајну цијену, а да Општини приложи доказ о извршеној уплати, те да преузме моторно возило одмах по достављању доказа о уплати средстава.

Уплату средстава је потребно извршити на жиро рачун ЈРТ Општина Соколац , број: 562 001 000 000 1513, отворен код НЛБ Банке а.д. Бања Лука; Сврха дознаке: Учешће на лицитацији; Прималац: Општина Соколац.

Побједник лицитације, сноси све обавезе које се односе на предмет продаје, што укључује и све трошкове око преноса власништва.

Ако побједник лицитације одустане од куповине, Комисија ће понудити моторно возило другом најповољнијем понуђачу.

1. Образац за понуду
2. Правилник о лицитацији.

НАЧЕЛНИК
мр Милован Бјелица

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име