Фото: Бојан Д.Тошић © Соколац-срце Романије

Нажалост ово није шала за 1. Април. Социјално давање за нашу покојну суграђанку Сузану Обрадовић, демони Сокоца желе да представе као моју бахатост, као моје расипништво.

Покојна Сузана била је бард наше Радио Романије. Била је препознатљив глас и неко кога смо због тога што је преко радио апарата и транзистора улазила у наше домове сматрали дијелом тих домова и својих живота. Мислили смо да је познајемо иако смо је у ствари само знали, по имену и по гласу.

Живјела је онако како је сматрала да треба. Ни од кога није ништа тражила, али није од свакога хтјела ни да узме. Милостињу није искала, нити је требала. Није узимала пензију ни социјалну помоћ. Није била луда ма колико се поједини трудили да је лудом прогласе.

Око себе је окупљала мачке и псе луталице који су према њој показали много више људскости од људи.

Рачун којима демонизовани Сокочани и покушај глумца и уредника са БН-а машу, представљају намјернице које је у маркету узимала Сузана (укупно 151,12 КМ), а које је општина плаћала. Док други рачун представља помоћ незапосленом младом брачном пару (укупно 163,88) који је тада добио бебу. И да се зна ово нису једини случајеви ове врсте помоћи људима у потреби.

Будући да је БН најавио да ће наставити да показује моју наводну бахатост, онда је вријеме да то и докажу пред судом и да објасне храњење лажним информацијама и нарко новцем.

Као што сам обавијестио Агенцију за заштиту личних података у БиХ о злоупотреби имена запослених у општинској управи, од стране лажних сајтова и сајта ОО Демос Соколац, тако ћу и регулаторну агенцују за медије обавијестити о случају кршења закона о медијима од стране водитеља БН-а, те покренути тужбу за клевету.

Нарко-шумски картел наступа по принципу доброг и лошег полицајца, што представља својеврсну иронију. С једне стране имамо “посланика” ћутолога, а са друге “поштеног домаћина” старачког дома. Један као “спасава” све у Сокоцу, од вртића, до топлане, а други по сваку цијену жели да колективно заборавимо ко је и да га сматрамо политичарем. Па ипак када се демон заигра, посланик га подсјети његове црне хронике. И корисни идиот ипак је идиот.

Сокочани нису ни глупи ни наивни, а ни један човјек не може да оволико година на лажима добија повјерење. Може само на раду, преданости и оданости.

Неће бити да ме се моји суграђани плаше, нити треба да ме се плаше, нити ико има разлог за то. Као што се ја не плашим својих комшија и суграђана, већ поштујем њихов суд и избор. Са својим народом сам и у жалости, саучешћу и болу, али и у радости, срећи и весељу.

Немам око себе блиндиране аутомобиле ни скривене гараже, тајна скровишта, лажне фирме, налогодавце и господаре, не кријем се од своје сјенке, фото апарата и камере и као такав се радујем сваком октобру било да је година изборна или не.

PDF Одлука и фискални рачун 08.06.2021.

PDF Рачун Оногошт 10.05.2021.

PDF Одлука и фискални рачун 18.06.2021.

PDF Рачун Оногошт 20.05.2021.

Начелник општине Соколац
Милован Бјелица

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име