Код централног спомен-обиљежја на Палама данас је служен парастос и положени вијенци за 136 погинулих припадника Полицијске управе Источно Сарајево, поводом 4. априла, Дана полиције Републике Српске.

Вијенци су положени и на спомен-обиљежја Срђану Кнежевићу на Палама, Зорану Цвијетићу у Источном Новом Сарајеву и Жељку Марковићу на Сокоцу.

 

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац изјавио је новинарима да су одали почаст погинулим полицајцима са подручја ове управе који су своје животе уткали у темеље Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Шеховац је рекао да је обиљежавању Дана полиције претходио низ активности као што је акција добровољног давања крви и Дан отворених врата када је грађанима представљен рад полиције.

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево честитао је Дан полиције свим припаднициима Министарства унутрашњих послова Републике Српске са жељом за сваки успјех и срећу у будућем раду.

Изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић честитао је Дан полиције, истичући да полиција у миру чува народ и наставља славне традиције из Одбрамбено-отаџбинског рата, када су се полицајци међу првима супроставили онима који су хтјели да поробе српски народ.

„Ту традицију они одлично чувају и данас на такав начин да се ми осјећамо сигурно и безбједно. Зато им треба пружити подршку како би имали још боље услове за рад“, рекао је Томић.

Он је додао да је у последње вријеме дошао подмлађен полицијски кадар и да су грађани тиме задовољни.

У просторијама Полицијске управе Источно Сарајево организован је пријем за пензионисане припаднике полиције и породице погинулих службеника.

Вијенце на спомен-обиљежја положили су министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић, представници Полицијске управе Источно Сарајево, изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, представници Трећег пјешадијског пука, те народни посланици Ацо Станишић, Страхиња Башњевић, као и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић.

Осим њих, вијенце су положили и представници града Источно Сарајево, начелници општина Пале Бошко Југовић, Трново Драгомир Гаговић, Рогатица Милорад Јагодић, Соколац Милован Бјелица, Источна Илиџа Маринко Божовић, представници Борачке организације Сарајевско-романијске регије и општине Пале.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име