На подручју општине Соколац од почетка године евидентирано је 120 пожара, од којих је 115 пожара на отвореном и велика већина њих је ПОДМЕТНУТА, подаци су до којих је дошао портал „Соколац-срце Романије“.

Тај број је у драстичном порасту од 1.априла када су припадници Ватрогасног одјељења Соколац и Шумског газдинства „Романија“ само у једном дану угасили 11 пожара од којих је постојала опасност да захвате породичне куће и помоћне објекте.

Само током данашњег дана евидентирано је 7 нових шумских пожара и то на локалитетима Џиндићи, Плијеш, Малуш, Иван Поље, Буковик, Крушевци и Кадића брдо (у близини кућа), а беспоштедна борба припадника Ватрогасног одјељења Соколац и Шумског газдинства „Романија“ и даље траје.

Јавна је тајна да је у Сокоцу тренутно „рат“ између зараћених кланова унутар шумског картела и да су сви ови пожари само последица тог сукоба, при чему се наноси огромна материјална штета природним богатствима наше општине.

У прилог томе, говори и пријава нашег суграђанина (име познато редакцији портала „Соколац-срце Романије“) који тврди да је на потезу од Јабуке до Ријећа СВЕ ИЗГОРИЛО и да је за то директно одговоран Рајко Булајић, некадашњи директор Шумског газдинства „Романија“. Како наводи наш извор Булајић је током прве паљевине ухваћен на лицу мјеста од стране полицијских службеника и прошао је са прекршајним налогом од 300 конвертибилних марака јер је на условној.

За то вријеме „рата“ унутар шумских картела припадници Ватрогасног одјељења Соколац и Шумског газдинства Романија данима се, ризикујући сопствени живот, боре са шумским пожарима како би заштитили приватну и државну имовину.

Село гори, а директор се чешља… не слутећи да су му дани на овој фунцкији одбројани!

1 КОМЕНТАР

  1. Rajko Bulajić, „ŠANJO“ palio je prije oko 30 dana u selu Jabuka oko kuća Savića, Plakalovića, a ove poslednje požare je palio, pa je izgorjelo sve u dužini oko 3 km, livade, drveće i najveći požar od te paljevine je zahvaćena državna visokocrnogorična šuma udaljeno od sela Jabuka oko 500 m, o čemu je sve poznato policiji, vatrogascima i mještanima sela.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име