Коментаришући јучерашњу одлуку Владе, којом су сви чланови органа за провођење избора из Српске позвани да поднесу оставке, предсједник Милорад Додик је рекао да ће Српска у нове изборе ући са новом структуром општинских и градских изборних комисија, као и новом структуром Републичке изборне комисије.

Он је рекао да ће до њиховог формирања доћи након што буде усвојен Изборни закон Републике Српске.

– Нико не каже да постојећи чланови неће бити дио нове структуре, али рјешења која добију из Сарајева могу да згужвају. Што се тиче нових рјешења, само ће важити она која ће издати Републичка изборна комисија, која ће бити изабрана и која ће бирати нову структуру – рекао је Додик.

Влада Републике Српске саопштила је јуче да је неприхватљиво наметање измјена и допуна Изборног закона БиХ од самозваног високог представника у БиХ и позвала све чланове органа за провођење избора из Српске да поднесу оставке на дужност.

​Влада усвојила Информацију у вези са наметањем измјена и допуна Изборног закона БиХ

Влада Републике Српске разматрала је Информацију Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, након што је Кристијан Шмит два пута наметнуо измјене Изборног закона БиХ, те је позвала све чланове органа за провођење избора из Српске да поднесу оставке.

Влада је усвојила, на телефонској сједници, Информацију у вези са наметањем измјена и допуна Изборног закона Босне и Херцеговине.

Изражавајући опредијељење за потпуно поштовање и досљедно примјењивање међународног права, Општег оквирног споразума за мир у БиХ и Устава Републике Српске, Влада Српске је става да се закони могу мијењати само у парламентарном поступку и сматра неприхватљивим наметање измјена и допуна Изборног закона Босне и Херцеговине од стране самозваног високог представника у БиХ.

Влада позива све чланове органа за спровођење избора, из Републике Српске, да поднесу оставке на дужност.

Задужује се Министарство управе и локалне самоуправе да овај закључак достави Савезу општина и градова Републике Српске и органима јединица локалне самоуправе.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име