Председник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да по последњим истраживањима јавног мњења у које је имао увид, СНС на нивоу Србије тренутно има 49,9 одсто подршке, што је, како додаје, могуће и историјски висока подршка коју та странка ужива.

„На нивоу Србије сам га видео. Ту је СНС, мислим, на могуће чак историјском максимуму. На 49,9 (одсто) ако се не варам, а они сви заједно (опозиција) су на 23,4 (одсто), на нивоу Србије“, изјавио је Вучић гостујући на ТВ Информер.

Истакао је како представници опозиције знају да ће изгубити изборе у Београду и навео да они те изборе зато ни не желе.

„Знају они да губе изборе. Имају они истраживања која имамо и ми. Урадили су им Американци, урадили су Американци још нешто за њих, о чему нећу да говорим. Они знају да не могу да победе на тим изборима. Знају да им је данас теже да победе у Београду, него рецимо у Нишу“, рекао је Вучић.

Додао је да су се промениле ствари у Београду и да људи виде колико се ради и шта се ради.

„Та предност коју смо имали са претходних избора скочила је у Београду, са неких 4, на неких 9, 9,5 -10 одсто, што је за њих апсолутно недостижно“, навео је Вучић.

Оценио је да евентуални бојкот избора од стране опозиције неће успети и да их ниједна страна сила у томе неће подржати, осим једне, али која, како каже, није највећа сила.

„Сви остали ће да буду против тога. Сви остали су против бојкота. Нема ни једне земље на свету која је за бојкот. Ни једне које могу да нађу“, рекао је Вучић.

Подсетио је на три захтева које је имала опозиција око одржавања избора и навео како је први био увид и контрола бирачког списка, што је власт, како каже, испунила.

Други захтев опозиције, Вучић подсећа, био је о раду РТС-а, за који су навели да су незадовољни њиме.

„На РТС-у чешће они гостују, него сви ми заједно. Много више се на РТС љутимо ми, него они. Немамо проблем са тим, јер ми мислимо да је РТС у ствари ваша највећа подршка“, рекао је Вучић.

Као трећи захтев опозиције навео је, како каже, да они могу да одреде датум избора.

„Да ли сте то икада чули, да негде у свету постоји да дође опозиција, да каже, ‘ако ми не испуниш то, ми ћемо да правимо нереде'“, рекао је Вучић.

Навео је како је власт излазила опозицији у сусрет за све захтеве око одржавања избора, још од прошле године када су тражили одржавање ванредних избора и рекао како са уценама опозиције једном мора да се прекине.

Он је истакао да га не занима да ли ће опозиција изаћи на предстојеће изборе или не.

Вучић је рекао да је њему веома важно да се ствари увек покажу резултатима и у том контексту подсетио да је 28 држава повукло признање тзв. Косова од кад је он на власти.

Он је додао и да је ситуација по питању КиМ сада потпуно другачија у односу на период од пре 20 година.

Вучић је, коментаришући сазнања из Скај комуникације кавачког клана, до које је дошао Европол, рекао да су данас сви, након што је објављена преписка вође кавачког криминалног клана Радоја Звицера, имали прилику да виде како се креира атмосфера, како да се организују навијачи и новинари да се сруши власт.

У препискама које је Европол доставио црногорским истражним органима, а у коју су подгоричке „Вијести“ имале увид, вођа кавчана Радоје Звицер навео је да једино они могу свргнути Вучића, уз помоћ 40.000 навијача.

„И данас када сам читао све то, и тражио сам информације из безбедносних служби и сагледао све те информације БИА, шта раде, где су на слободи, шта знамо, шта не знамо, мала је шанса да ми не дођу главе. Не кукам због тога, очекивао сам то 2022. и тада нисам послушао безбедносне службе како да се понашам на отварању споменика Стефану Немањи. У последњем тренутку су одустали због стотине снајпериста који су били у околини“, рекао је Вучић.

Звицер и његов сарадник Радоје Миловић су како је навео, писали и о великосрпском национализму зато што се зна ко је њима шеф у региону.

„Знам и ко им је шеф у региону и ван региона. Да сам на њиховом месту, ја бих убио Александра Вучића. То им је најпаметније да ураде“, рекао је Вучић и додао да ти увек раде уз подршку једне стране службе.

Председник је рекао и да треба погледати регионалне медије, оне у Сарајеву, Подгорици, Загребу и Пришитни и нагласио да сви, по команди, говоре да је Вучић крив за све.

Он је оценио да је то зато што не могу да поднесу да Србија расте и напредује, да је прва на Западном Балкану, да се приближава Мађарској, Хрватској.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име