Званично су угашени сви рачуни предузећа у власништву Горице и Игора Додика дјеце предсједника Републике Српске, Милорада Додика.

Посљедњи у низу су угашени рачуни ресторана „Агапе“ у власништву Горице и Иване Додик, кћерке и снахе предсједника Републике Српске, као и рачуни предузећа „Фруит ецо“ чији су власници Игор Додик и Мирко Добрић, пише Капитал.

„Агапе“ је имао два отворена рачуна, али су, према званичним подацима, ти рачуни јуче угашени.

Када је у питању предузеће „Фруит ецо“, и њима је банка јуче угасила два рачуна.

Подсјетимо, банке у Републици Српској и Федерацији БиХ почеле су крајем прошлог мјесеца са гашењем рачуна правним и физичким лицима која су под санкцијама САД.

Када говоримо о предузећима у власништву Додикових, прва на листи којој су рачуни угашени је била хуманитарна оганизација Горице Додик „Српска кућа“, док су затим угашени рачуни и њеној фирми „Агро воће“, као и фирми „Глобал либертy“ чији сувласник је њен брат Игор.

Подсјећамо, до гашења рачуна правних и физичких лица које се налазе на америчкој црној листи дошло је након најаве представника те земље да би се и банке могле наћи под санкцијама ако и даље буду сарађивале са санкционисаним лицима.

Стручњаци у банкарским круговима као једино могуће рјешење за санкционисане фирме виде у промјени власника фирме, пререгистрацији или оснивању нове фирме.

С друге стране, Милорад Додик је најавио оснивање банке за унутрашњи платни промет за санкционисана лица.

Оснивање такве банке је могуће, али није безболно, једноставно и јефтино.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име