Министарство финансија САД ажурирало је листу санкција везаних за подручје Балкана те је са те листе скинута једна фирма из Републике Српске као и њен власник.

Наиме, ријеч је о „Интеграл инжењерингу“ и Слободану Станковићу.

Поводом тога, огласили су се из ове компаније.

Поздрављамо одлуку Министарства финансија САД да „Интеграл инжењеринг“ и Слободана Станковића, једног од оснивача, власника и директора компаније скине са листе санкционисаних субјеката.

Радујемо се што ће се компанија вратити у пуну функционалност и наставити да пружа висококвалитетне грађевинске услуге широм региона.

Остајемо привржени визији нашег оснивача Слободана Станковића да својим радом обезбиједимо просперитет и радна мјеста за мирну Босну и Херцеговину са отвореним границама свим њеним сусједима за трговину и слободно кретање радне снаге.

Користимо ову прилику да се захвалимо свом особљу које је морало да трпи притисак и неизвјесност док је трајао поступак уклањања са листе, нашим пословним партнерима који су остали лојални Интегралу и указали нам повјерење, нашим адвокатима из САД и нашем стручном тиму који су заједно напорно радили да бисмо стигли до циља – наводи се у саопштењу компаније.

Подсјетимо, Станковића је Америчко министарство финансија на листу санкција додало 3. октобра 2022. године.

Био је дугогодишњи власник грађевинске компаније из Републике Српске Интеграл инжењеринг А. Д. Лакташи.

Преминуо је у Бањалуци 7. фебруара 2023. године у 74. години.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име