Предсједник Привременог органа града Београда на јучашњем састанку са Владимиром Куваљом, директором бициклистичке трке „Београд – Бањалука“ најавио је да ће Град Београд наредне недеље Општини Соколац уплатити донацију за изградњу Градске куће.

Данас се писмом захвалности, обратио и начелник општине Соколац Милован Бјелица и захвалио господину Шапићу што је одржао обећање и што није заборавио да је Београд главни град свих Срба.

Фото: Д.Нешковић

„Сарадња Србије и Републике Српске од виталног је значаја за опстанак нашег народа. Те лекције смо и те како научили. А да би опстанак био осигуран и да би ту гдје смо креирали бољи, квалитетнији и садржајнији живот, важно је да развијамо и Србију и Српску јер су то синоними исте идеје. Изградња путне инфраструктуре води бољој повезаности, повећању размјене и промета људи и роба“ – рекао је Бјелица.

„Предсједник Вучић је то сажео у идеји отвореног Балкана. Српски свијет је ту гдје је и ту планира и да остане, а да би остао важно је да се повеже и увежу културне и образовне институције и установе. Из тога слиједи и економско повезивање, развој туризма, размјена идеја, радне снаге и лакше кретање робе и људи. Оно што треба српском свијету и што све патриоте желе свом српском народу руководство Србије кроз Отворени Балкан жели за све народе Балкана.

Соколац и у том послу повезивања и сарадње има своју улогу. Соколац је родно мјесто бројних установа Републике Српске. То је схватио и градоначелник Београда господин Шапић приликом своје прве званичне посете Републици Српској и Сокоцу 2022. године када је обишао Нови Зејтинлик и обећао донацију за пројекат Градске куће у Сокоцу. То је потврдио и у децембру 2023. године када је потписан Споразум о донацији 30 милиона динара за изградњу установе која ће заједно са Новим Зејтинликом и манастиром Соколица заокружити културу сјећања у овом дијелу српских земаља.

© Соколац-срце Романије

Разумијевање и подршку показао је и будући премијер Србије господин Милош Вучевић, који подржава идеју и пројекат Градске куће, додатно уређење Новог Зејтинлика, али и друге пројекте од изузетне важности за Соколац и Српску, попут Слободне пословне зоне Соколац, која ће бити инкубатор развоја привреде у овом дијелу Републике Српске – нагласио је начелник Сокоца.

Бјелица је на крају још једном изразио захвалност предсједницима Вучићу и Додику што подржавају пројекат Градске куће у Сокоцу.

„Желим да се захвалим и предсједници Скупштине Републике Србије госпођи Брнабић чија је енегрија на мјесту премијера донијела велике ствари за све нас на Балкану. Ово је тек почетак! Србија, Српска и Соколац неће стати! – закључио је Бјелица.

АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ У “УСИЈАЊУ” НА КУРИР ТВ: Градска кућа у Сокоцу значајна за његовање културе сјећања (ВИДЕО)

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име