Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија

Игор Радојичић је већ преломио и питање је дана када ће обзнанити формирање новог политичког покрета којем ће бити на челу, објавила је Српскаинфо прије скоро мјесец дана.

Данас се то и десило. Основан је Иницијативни одбор политичке организације “Својим путем-Игор Радојичић”.

О повратку бившег градоначелника Бањалуке и потпредсједника СНСД у “високу политику” спекулисало се и раније. Неки су чак вјеровали да ће се вратити у СНСД и “преузети Додикову партију”, али су озбиљни политички аналитичри тврдили да та опција није реална.

Подсјећамо, Радојичић је био потпредсједник СНСД и предсједник Градског одбора ове странке. На изборима 2016. је изабран за градоначелника Бањалуке, а четири године касније је изгубио од актуелног градоначелника Драшка Станивуковић из ПДП.

И раније се спекулисало о његовом “тихом сукобу” са Милорадом Додиком, а након што је изгубио на изборима 2020. маргинализован је у странци.

Прво је смјењен са позиције предсједника Градског одбора СНСД, а потом је у октобру 2022. искључен из странке, “због неактивности”.

Интересантно је да му је Драшко Станивуковић понудио да буде замјеник градоначелника, али је он то одбио.

Од примопредаје градоначелничке дужности повукао се из јавности и само се повремено оглашавао на друштвеним мрежама: са концерата, путовања или са свог имања гдје се из хобија бавио пољопривредним радовима.

Вратио се на Електротехнички факултет, гдје је прекинуо, по многима врло перспективну академску каријеру, када се посветио политици. Данас је асистент на предмету аутоматика и студенти тврде да је сјајан предавач.

Прича о повратку у политику актуелизована је недавно.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име