Општина Соколац је расписала јавни позив за избор најповољнијег извођача радова на изградњи Градске куће, трга и спомен обиљежја чија је вриједност процијењена на 4,7 мил КМ без ПДВ-а, или око 5,5 мил КМ са ПДВ-ом.

Како се наводи рок за извођење радова је три године од дана увођења изабраног извођача у посао, а мјесто градње је улица Цара Лазара бб.

Додаје се и да ће јавно отварање понуда бити одржано 10. маја до када је и рок за слање понуда, а исте треба да важе 120 дана.

Ово је други пут да Општина Соколац расписује тендер за изградњу Градске куће. Претходни је расписан у новембру 2023. и поништен прије неколико дана. У међувремену цијена радова није мијењана те је сада расписан нови јавни позив.

У обавијести о поништају се наводи као објашњење „доказиви разлози који су изван контроле уговорног органа и који се нису могли предвидјети у вријеме покретања поступка јавне набавке“.

Подсјећамо начелник Сокоца Милован Бјелица прошле годије је за портал Соколац-срце Романије потврдио да ће се ускоро почети са изградњом својеврсне градске куће у тој локалној заједницу, а у којој ће бити смјештени спомен-соба, музеј, библиотека, сала за позоришне представе и кино пројекције, као и туристичка организација те дио локалне управе.

Такође, главни пројекат Градске куће Соколац са тргом и спомеником Патријарху Павлу потписује Пројектни студио Мотика.

1 КОМЕНТАР

 1. Treba ograničiti tender da mogu samo ljudi i firme iz Sokoca učestvovati.
  Da bar nešto od gradske kuće ostane u Sokocu.
  Imamo stovarišta građevinskog materijala
  Imamo građevinske firme
  Imamo sve vrste majstora
  Pa aktivirati i omladinu da pomogne koliko može
  Da je gradimo kao svoju kuću a ne da bude sredstvo za pranje para i pljačku
  Od tih 5 miliona može u gradu ostati 4

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име