Међународна бициклистичка трка Београд-Бањалука почеће сутра уз учешће 175 бициклиста из више од 40 земаља свијета у пет етапа.

Првог дана биће одржана кружна трка у Обреновцу, а наредног дана, 18. априла, трка стартује из Београда и вози се преко Павловићевог моста и то без задржавања на граничном прелазу до Бијељине.

Трећа етапа вози се од Зворника до Власенице, четврта од Вишеграда преко Сокоцадо врха Јахорине, а посљедња пета етапа возиће се од Добоја до Бањалуке, гдје је циљ трке.

Извршни директор Трке и генерални секретар Бициклистичког савеза Републике Српске Горан Гуска рекао је раније да учествује 25 екипа са 175 такмичара из више од 40 држава свијета са четири континента, а трку ће пратити више од 50 медијских кућа и преносиће се уживо.

Директор Трке Владимир Куваља истакао је значај овог такмичења који спаја и промовише Србију и Републику Српску, напомињући да је у трку укључено 17 општина и градова.

Трка Београд-Бањалука је догађај који је проглашен од влада Србије и Републике Српске за догађај од највише важности за специјалне паралелне везе у области спорта, и на то смо поносни – рекао је Куваља.

Он је додао да иза „ове трке стоје и предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић, као и двије владе“.

Ово ће бити осамнаеста бициклистичка трка Београд-Бањалука заредом.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име