Главни одбор Српске демократске странке подржава Предсједника и Предсједништво СДС да настави започете активности за излазак странке на локалне изборе као и све предузете активности и покренуте поступке због гашења рачуна странке, одлучено је на сједници Главног одбора СДС која је данас одржана у Добоју.

Предсједник СДС Милан Миличевић је поручио да ће Српска демократска странка бити учесник локалних избора без обзира на проблеме.

„Више је путева који су сада пред Српском демократском странком по питању пријаве на изборе али наша порука је да ће Српска демократска странка бити учесник локалних избора“, поручио је Миличевић.

Он је нагласио да се из дискусија чланова Главног одбора СДС види енергија и жеља да активно радимо и остваримо добре резултате у октобру.

Главном одбору СДС-а обратио се и Милован Бјелица, предсједник ОО СДС Соколац и подсјетио да је СДС преживјела многе кризе у протеклом периоду па ће и ове најновије ударе о питању гашења рачуна у банци на које су приморани због америчких санкција.

„Ја сам мишљења да треба говорити о прошлости наше странке и ја својим сарадницима говорим. Претрпио сам много тога, али ме нису сломили. Инсистирам да се јасно зна ко су људи који су стварали Републику Српску. Не смију зе заборавити имена која су основала СДС, од Рашковића и Караџића, преко професора Кољевића, Бухе, Екмечића, Леовца, Максимовића, Новаковића, Крајишника,Сендића,Васића, Кнежевића, Зекића, Дукића, Најдановића, Вучуровића, Веселиновића, Тинтора, Остојића, Вјештица, Спрема, Нинковића, Станишића, Ступара, Чулића, Хрваћана, Корњача, Граховаца, Радића, Брђанина па до Симића и других“ – нагласио је Бјелица.

„Српска демократска странка је једина истинска демократска странка у Српској, те у највећој мјери и у БиХ. То није само моје мишљење то је мишљење и став стручњака који се баве проучавањем политичких и страначких система. Преживјела је више изборних циклуса имала више избора за предсједнике, укорјењена је у народу и то су неки од параметара, не треба оснивати нову странку и уништавати историјски континуитет. СДС је државотворна странка, старија од свих осталих политичких партија у Српској, па и од Републике Српске. Све то говори да странка посједује велико искуство. Преживјела је протеклих тридесет и кусур година много тога, водила је народ кроз тешка ратна и поратна времена, те самим тим има знања и умијећа да преброди и ову потенцијалну кризу. Одговорно и ефикасно ће дјеловати и даље у интересу Републике и грађана Српске водећи одговорну националну политику. Треба да направимо одборе, академски који ће ности име или Екмечића или Леовца и слично. Одбор за борце који ће носити неко истакнуто име. Одбор пензионера. Да се више пажње посвети различитим категоријама становништва, осврћући се на прошлост а стремећи ка будућности“ истакао је Бјелица на обраћању члановима Главног одбора СДС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име