Миленко Томић

Окружни суд у Бијељини напокон је расписао потјернице за Миленком Томићем (62), који је побјегао два дана прије него што је у Окружном суду у Бијељини осуђен на 12 година затвора по оптужбама да је обљубио четрнаестогодишњакињу.

Како је потврђено “Независним новинама”, овај суд је донио Наредбу за расписивање Централне и Наредбу за расписивање Међународне потјернице за Томићем.

Био у кућном притвору

Из Полицијске управе Бијељина су за “Независне новине” рекли да је, након што је утврђено да он није на адреси, о томе “без одлагања обавијештен Окружни суд у Бијељини”.

Треба подсјетити да је суђење Томићу трајало дуже од двије године, због чега су из Окружног јавног тужилаштва Бијељина изразили сумњу да је ријеч о одуговлачењу.

Када су двије године прошле, суд, по слову закона, више није имао право да продужује притвор Томићу и послао га је у кућни притвор, из којег је он побјегао 27. марта.

Другостепени поступак

Два дана касније, Окружни суд у Бијељини га неправоснажно осуђује на 12 година, те тад већ одбјеглом Томићу одређује притвор.

Предсједник Судског вијећа у предмету “Томић” је била суткиња Милена Зорић, а чланови су судије Зоран Џида (предсједник суда) и Елбиса Мухаремовић Карић.

Другостепени поступак против Томића је под великим знаком питања, јер од тога нема ништа док њему не буде уручена првостепена пресуда.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Молимо унесите коментар!
Овдје унесите своје име